Tetiba hari ni berkesempatan nak share resipi mekpi Nasi Goreng Cina cara saiyyaaa...
Alhamdulillah sis baru baik dari denggi..so dah sihat sikit ni back to normal routine pagi-pagi bangun buatkan bekal sarapan pagi untuk sis sekeluarga..gitchew..
Kat sini sis share resipinya..
Tak susah pun nak masak waktu pagi ni..
Sebelum tidur kene pk siap-siap nak masak ape besok..pastu malam prepare barang ape yang patut..alih yang sejuk beku ke ape ke..pastu besok pagi campak-campak ajo.....
BAHAN-BAHAN :
2 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
1/2 kiub pati ayam
Fish cake
Carrot
Telur
Garam
CARA-CARA MEMBUAT :
1. Bawang ditumbuk, masukkan minyak tumis bawang.
2. Dah naik bau, masukkan carrot, biar masak sikit, masukkan fish cake, kacau-kacau sikit, masukkan kiub ayam.
3. Lepas tu kalau agak kering masukkan air panas sikit, buh garam kacau rata.
4. Dan last masukkan nasi. Gaul semua.
5. Kalau kurang garam perisakan, kalau rasa masin sangat boleh masukkan telur.
6. Dah siappppp....Tadaaaa...
Ni dah namanya masak waktu nak pergi kerja..so buat simple sudohhhh...
Jom masukkan dalam bekal masing-masing..
Ambil mengikut giliran ye..
Alhamdulillah siap dah pun..
Tak susah pun kan..
Dah jimattttt duit belanjaaaaaa...
Ok sekian saja..
InsyaAllah ada masa kita share resipi lain pula..
Wassalam..
No comments:
Post a Comment